printcmr-versie-12-3v0PrintCMR versie 12.0v3 is uitgekomen op 10-04-2013

Vernieuwingen hebben betrekking op:
- Licentiecode verwerking voor dealers van PrintCMR
- Digitale handtekeningen onder de CMR
- Standaard logo's en invulvakken beschikbaar
- Diverse kleine verbeteringen

10-04-2013: PrintCMR versie 12.3v0


Licentiecode voor dealers

- PrintCMR wordt verkocht door o.a. CMR Concurrent. Speciaal voor dealers is PrintCMr nu voorzien van een licentie code, waarmee CMR Concurrent zelfstandig haar klanten kan activeren voor PrintCMR.
De licentie constructie bevat opgave van het aantal formulieren en het aantal apparaten dat gebruik kan maken van PrintCMR.
Met deze opzet kan PrintCMR eenvoudiger door andere dealers in de verkoop genomen worden.Digitale handtekening onder de CMR

- Een CMR bevat 3 vakken waar handtekeningen in worden geplaatst.
Speciaal voor het gebruik op de iPad kan de handtekening via de iPad ingebracht worden. Logischerwijs wordt deze handtekening in de afdruk meegenomen, waarbij de aanwezige tekst (van adres of kenteken) ook afgedrukt wordt.


Standaard logo's

- PrintCMR heeft de optie waarmee logo's in de tekstvakken kunnen worden geplaatst.
Deze logo's zijn te verwerken op een logo formulier, zodat met één keuze alle juiste logo's op het CMR formulier worden getoond.
Nieuw in deze opzet, is dat PrintCMR nu is voorzien van een aantal standaard tabelletjes die opgenomen kunenn worden in het logo formulier.

- Komende tijd zullen meer logo's gaan verschijnen, zodat een logo formulier erg snel is samen te stellen. Nieuwe logo's worden beschikbaar gesteld via updates van PrintCMR.

- Zelf maken van schemaatjes en invulvakjes blijft natuurlijk altijd mogelijk.Diverse verbeterpuntjes

- Het opnemen van een foto in de iPad was sinds versie 12.2v3 geblokkeerd. Deze blokkade is opgeheven.
- Het logo onder het CMR vak Transporteur is van linkse uitlijning naar de rechterkant geplaatst. Dit maakt het gebruik van adresgegevens in combinatie met een logo eenvoudiger.
- Vaknummers van CMR heeft nu de keuze van Beurtvaartadres en CMR Concurrent. De keuze is op te geven in de standaard instelling van de CMR.
- Alle documenten in de demo data set zijn uitgebreid met een volledig ingevulde versie. Deze is snel te gebruiken voor het testen van de printer en het afstemmen van de kantlijnen.