printcmr-versie-12-0v4PrintCMR versie 12.0v4 is uitgekomen op 30-11-2012.

Vernieuwingen hebben betrekking op:

- 2 kleine foutjes hersteld
- Navigatie en koppelingen met navigatieprogramma's verbetert
- Emballage nu met rapportage
- Certificaten: centrale bewaking, nu met rapportage
-
Nieuw: Fotoverslag, gekoppeld aan CMR, met rapportage
- Rapportages op de iPad eenvoudig te verzenden via mail
30-11-2012: PrintCMR versie 12.0v4

Emballage

- Hoofdmenu / Keuze Emballage: Alle informatie over emballage (ongeacht documenten die gebruikt zijn) worden hier bij elkaar gebracht.

- Rapportage aangebracht t.b.v. Emballage

- Bij de emballage is een memoveld en een foto toegevoegd. Hiermee kunnen opmerkingen over de kwaliteit van de emballage worden opgenomen.

- CMR: Indien voor Emballage wordt gekozen, is deze direct te voorzien van een memo en een foto. De emballage is direct te rapporteren en / of te mailen.


Fotorapportage

- Aanzet gemaakt voor Fotorapportage. In een fotorapportage kunnen allerlei foto's worden opgenomen, voorzien van een begeleidende tekst.
Een fotorapportage is aan te maken vanaf het hoofdmenu, menukeuze Overige gegevens. Daarnaast is een fotorapportage aan te maken vanuit de CMR, waarbij dit rapport gekoppeld blijft aan de CMR. Indien de CMR wordt verwijdert, blijft de fotorapportage bestaan.

- Fotorapportage uitgebreid met rapporten, die via een PDF in een email bericht kunnen worden verzonden. Uit een test blijkt dat per foto ongeveer 100 kB benodigd is.
Foto grootte is instelbaar, waardoor opslag en versturen van emails zich beperken.


Certificaten

- Certificaten: Vanaf het hoofdmenu / submenu Overige gegevens is een menukeuze Certificaten toegevoegd. Vanaf deze keuze zijn alle certificaten te bekijken en af te drukken.

- Certificaten: De gebruiker kan het aantal dagen opgeven op dat vooraf gaat aan de overschrijding van een certificaat.

- Certificaten: Er is een instelling toegevoegd dat bij naderende overschrijding van het certificaat, het programma dit signaal geeft bij de start van het programma.
Deze functie is in- en uit te schakelen per gebruiker.

- Certificaten: Er is een afdrukrapport beschikbaar voor de Certificaten.


Navigatie

- Navigatie: In de Adressen en Relaties is het tabblad Navigatie aangepast. Indien een internetverbinding beschikbaar is wordt direct een plattegrond getoond van het adres. Deze is direct over te nemen in de Latitude en Longitude waarde, waarmee o.a. TomTom de navigatie kan starten.


CMR

-CMR: Het volgnummer van de CMR heeft een kleinere letter gekregen. Hierdoor grotere nummers toe te passen.

- CMR: Het volgnummer dat rechts bovenin de CMR staat, kan handmatig ingevuld worden, waardoor voorbedrukte nummers over te nemen zijn van een CMR. Er is een keuze bijgekomen, waarmee kan worden aangestuurd of het nummer dan nog wel afgedrukt moet worden.