de-update-procedure-zo-gaat-daEen paar tips om te begrijpen hoe de update procedure werkt.

PrintCMR maakt gebruik van de Filemaker productenset.
Dat maakt de updateprocedure in een paar zaken iets afwijkend.
Start van de update: altijd beginnen in de bestaande PrintCMR versie!

1. Open PrintCMR zoals u dat ook doet voor normaal gebruik.
In het hoofdmenu is daar de keuze Update. Klik hier op.

PrintCMR voor Windows en PrintCMR voor MAC plaatst vervolgens een kopie bestand op uw buroblad, genaamd PrintCMRoldVersion.fmp12.
Dit bestand bevat alle relevante gegevens die moeten worden overgeplaatst naar de volgende versie.

2. PrintCMR laat vervolgens een scherm zien waarin de download aangegeven is voor de update. Klik deze link aan, uw webbrowser zal vanaf het internet de nieuwste versie downloaden.

3. De nieuwe Setup van PrintCMR is ontvangen, start deze en volg de aanwijzingen.
De locatie waar PrintCMR geinstalleerd gaat worden, mag worden gewijzigd. PrintCMR zal onder alle omstandigheden vanaf uw buroblad alle gegevens ophalen.
MAC gebruikers ontvangen een ZIP file die, eenmaal uitgepakt, naar de meest handige map verplaatst kan worden.

4. De Windows Setup vraagt u of de nieuwe PrintCMR versie gestart moet worden. Klik deze mogelijkheid aan.
Intussen heeft uw Setup procedure snelkoppelingen gemaakt op uw buroblad en in het Windows menu.

5. Bij de start van de nieuwe PrintCMR zal automatisch gezocht worden naar PrintCMRoldversion.fmp12 op uw buroblad. Dit voorkomt tevens dat u per ongeluk met demodata aan de slag gaat.
Uit zorgvuldigheid controleert PrintCMR of de in te lezen gegevens van recente datum is.

6. Nadat deze verwerking heeft plaatsgevonden, is de nieuwe PrintCMR versie gereed voor gebruik. De oude versie van PrintCMR zal nog op uw Windows of MAC systeem staan. Deze kunt u na controle op correcte verwerking verwijderen.Ik wil met de demo data aan de slag, maar het programma staat dat niet toe

Bij de eerste start van PrintCMR (die zojuist is geinstalleerd) controleert het programma op de aanwezigheid van PrintCMRoldversion.fmp12 op uw buroblad.
Als u dit bestand verwijdert, zal PrintCMR bij de start u de mogelijkheid bieden om met demo data aan de slag te gaan.Mijn gegevens, blijven die altijd aanwezig?

Doelstelling van onze programmeurs is dat oude gegevens altijd meekomen naar de nieuwe update.
Dit geldt tot nu toe met terugwerkende kracht, u kunt vanaf versie 12.0v4 direct overstappen naar b.v. versie 15.0v1.Kan ik het nieuwe formulier gebruiken zonder te updaten?

PrintCMR wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe formulieren.
Deze formulieren liggen vast opgeslagen in de programmatuur en kunnen niet zonder een update worden toegepast in PrintCMR.Zijn oude formulieren nog bruikbaar na de update?

De ontwikkelaars van PrintCMR hebben flink nagedacht over deze kwestie.
Een aantal formulieren zijn aan wetgeving gebonden en die kan soms snel worden gewijzigd. Zodra wij ontdekken dat hetzelfde formulier een ander ontwerp krijgt, zal een nieuwe versie van PrintCMR gaan verschijnen.
U gaat dan automatisch mee in de wijzigingen van het formulier. Let er wel op, dat het oude ontwerp na de update niet meer zal functioneren, zoals de wetgever dat dan ook vereist. Dit kan in een overgangsperiode een aandachtspunt zijn.
Zodra de wetgeving extra (nieuwe) formulieren introduceert, zal dit in een nieuwe versie worden meegenomen.