whatsapp-op-de-ipad-het-werktWhatsapp is een veelgebruikt programma om te communiceren met andere Whatsapp gebruikers.
Voorwaarde is dat het een telefoon moet zijn met een SIM kaart er in.
Tot voor kort vruchteloos voor het gebruik op de iPad.

Maar daar is verandering in gekomen!

De immens populaire berichten-app WhatsApp is tegenwoordig ook op je desktop of laptop te gebruiken met WhatsApp Web. Maar op iPads en Android tablets was dit tot nu toe niet mogelijk, omdat het hierop geblokkeerd is. Hier leggen we je uit hoe je tóch WhatsApp Web op je tablet kunt gebruiken.

Dat WhatsApp Web is geblokkeerd op mobiele besturingssystemen, heeft waarschijnlijk te maken met dat WhatsApp bijvoorbeeld toegang nodig heeft tot je foto's. Dit is in mobiele browsers wellicht niet altijd mogelijk. Dit betekent dat je een app nodig hebt om WhatsApp Web te raadplegen op je tablet. Voor iPads is er nu zo'n app: MessagePad.

De app is te downloaden in de App Store op je iPad, en is helemaal gratis. Om de app te gebruiken, moet je al WhatsApp gebruiker zijn. Je hebt de app op je smartphone namelijk nodig om in te loggen.
De app is gratis, maar laat wel advertenties zien. Voor 99 cent kun je de app advertentie-loos gebruiken.


Zo stel je het in
Open de MessagePad-app op je iPad. Je ziet nu een grote QR-code in het midden van je scherm. Deze moet je scannen met de WhatsApp-app op je smartphone om in te loggen. Open WhatsApp op je smartphone en ga rechtsonder naar Instellingen en vervolgens naar WhatsApp Web. Houd nu de camera van je smartphone boven de code op je iPad, zodat deze helemaal in beeld is. Nu logt je iPad automatisch in en kun je WhatsApp gebruiken.
Open WhatsApp op je smartphone en ga naar Instellingen > WhatsApp Web.


Niet echt ideaal
Omdat de app werkt via WhatsApp Web, is het niet echt ideaal. Zo moet je je smartphone altijd in de buurt hebben als je WhatsApp wilt gebruiken op je iPad.
Wat het gebruik op de iPad aangenaam maakt, is dat het grotere scherm een uitkomst kan zijn.
Het tikken van berichten gaat gemakkelijker, zeker als je een goed Bluetooth toetsenbord aangesloten hebt op de iPad.