hamiplant-pakt-door-met-transf3 juni 2017.
De ontwikkelingen van TransFollow gaan onverminderd door.

Afgelopen periode zijn diverse bedrijven proeven gaan uitvoeren met TransFollow, om daarmee aan te tonen dat de papieren CMR toch echt naar de prullenbak kan.

Hamiplant uit Honselersdijk heeft haar eerste vrachten naar Tsjechie laten brengen, door Duitsland heen. Formeel gezien is het nu mogelijk om zonder papieren CMR door Duitsland te gaan, omdat TransFollow hier afspraken heeft geregeld met de Duitse overheid.
Een verklaring hiervan kunt u verkrijgen bij het Beurtvaartadres.


Vanuit praktisch oogpunt is Hamiplant naast de TransFollow CMR ook nog de papieren CMR blijven gebruiken. Veel bedrijfsprocessen draaien op het papieren CMR document, het kost tijd om de digitale variant geaccepteerd te krijgen.
Toch spreekt het digitale systeem enorm aan, omdat bij aftekening in Tsjechie a-la minute de resultaten in Nederland bekend zijn. De papieren CMR hoeft dus niet meer terug gezonden te worden naar de afzender. Dit ontlast de totale keten van activiteiten en kunnen reacties nog binnen dezelfde werkdag worden afgewikkeld.
Dat spaart tijd en geld, veel geld.

PrintCMR heeft zich bij Hamiplant bewezen als een gebruiksvriendelijk systeem waarmee TransFollow CMR's kunnen worden verwerkt.
Jasper van der Klaauw hierover: "Het is eenvoudig en snel inzetbaar. Om TransFollow te leren begrijpen is PrintCMR een uitkomst. Ik heb zelf een half dagje instructie gekregen en ben zelf in staat om mijn collega's te vertellen hoe het werkt."
Hamiplant is nu bezig om de toekomst te bepalen voor het eigen bedrijfssysteem.
De verwachting is dat dit veel werk en fouten zal sparen, waardoor de e-CMR van TransFollow nog aantrekkelijker wordt.